Post_img

Medvék egy belvárosi étteremben

Éttermünket ellepték az aranybarna plüss mackók! Ezt neked is látnod kell, ezért szeretettel meghívunk a ZONA-ba. Bemutatnánk neked a macikat, akik gyakorta ücsörögnek látványteraszunkon, élvezik a kellemes késő nyári időt és szívesen kóstolják ételeinket, valamint koktéljainkat.

Eredetileg a világjárvány okozta távolságtartást kívántuk velük megoldani és úgy éreztük ők sokkal jobban mutatnak, mintha székeket kellene elvennünk asztalainktól. Persze arra mi sem számítottunk, hogy ennyire megkedvelik a ZONA-t és ennyi mosolyt csalnak a vendégeink arcára. Bevalljuk a plüssmacik ötlete a párizsi vendéglátós kollégáktól származik, ám mi is úgy tartjuk, hogy tanulni a jóktól sosem szégyen.

A szeretni való plüssök oly annyira népszerűen lettek, hogy sokan készítenek közös képeket velük, sőt többen említették már, hogy ismerősüktől, barátjuktól hallottak róluk és mindenképpen látni szerették volna őket. Sok külföldi azonosítja a macikkal a ZONA-t, ami ezekben a vendéglátásnak a legkevésbé kedvező időkben jól jön nekünk.

Gyere el hozzánk egy előre egyeztett időpontban, légy a vendégünk és ismerd meg a macinkat, illetve aZONA-t, amely már 2015-ben az év étterme volt, valamint jó ideje a Michelin Guide-ban is szerepelünk. Azon kevesek egyike voltunk, ahol a járvány alatt is megkapták az alapfizetésüket munkatársaink és senkit nem bocsájtottunk el. Emellett az újra nyitás után a macik mellett átalakítottuk az étlapunkat, amit a szezonalitáshoz alkalmazkodva hetente megújít séfünk, Kovács Levente.

Konyhánk vezetője a patinás Gundel iskola diákja volt, majd a legjobb magyar szakemberek csiszolták tudását. Saját bevallása szerint nem vágyik a sztárséf státuszra, nem a különböző szakmai díjjak és elismerések miatt dolgozik, persze örömmel és tisztelettel veszi, amikor ilyenekben részesül. Séfünknek az elégedett vendég, a ZONA élmény átadása a legnagyobb elismerés. Munkájában egyszerre fellelhetőek a klasszikus és a modern konyha és különösképpen hazai ízvilág jegyei. Ars poeticaja szerint a gasztronómia bármely ágazatához állandó tanulás, illetve szakmai alázat és magasfokú felkészültség szükséges.

Éttermünk kulturális küldetése a hazai vendéglátó hagyományok felélesztése, így minden este egyedi élő zenével várjuk vendégeinket, ahogy az a jóval korábbi évtizedekben, sőt a századelőn is megszokott volt a fővárosban.