Post_img

Egy Duna-parti gyöngyszem: megújult a Melba étterem

A Melba már a Dunára néző panorámával is belopja magát a szívünkbe, akárcsak a hangulatos tetőterasszal, ami közvetlenül a folyóra néz. Most némi ráncfelvarrás után új tulajdonosi körrel, impozáns art deco dizájnnal és egyre bővülő menüsorral büszkélkedhet.

Aki szívesen ücsörög egy koktéllal a Marina-parti naplementében, annak mindenképp érdemes bekukkantani a frissen felújított Melbába. A Duna Pláza és a Gyöngyösi utca közelében fekvő, amerikai stílusú sun diner most elegáns, fekete-fehér art deco elemekkel vált még hangulatosabbá. Saját, Prestige nevű kikötőjüknek hála pedig ide akár hajóval is érkezhetünk vacsorázni.

A Melbánál fontos szempont a Prestige Towers lakópark közelsége: sokak számára lehet az étterem az a találkozóhely, ahol akár 10 percen belül összefuthatnak, és egy koktélozással töltött este után is mindössze 100 métert kell megtenniük hazafelé. De nem csak a környékbeliek szeretnek itt ünnepelni: a Melbát a messzebb lakók is előszeretettel választják a családi rendezvények helyszínéül, és az esküvők sem ritkák, amelyeket a hajózás, a kikötő és a lehengerlő kilátás tesz feledhetetlenné. 

A tetőterasz így igazi közösségi tér. A baráti összejövetelek ideális színhelye, de a párokat is ide vonzza a romantikus atmoszféra. A kikötővel és a vízparti panorámával büszkélkedő terasz egyre több rendezvénynek ad otthont, így az esti buli megalapozhatjuk a rendszeres sörkóstolók, grillpartik, koktélpartik és DJ-szettek keretében is. Mivel az étterem 10-kor zár, minden adott egy kellemesen laza vacsorához, mielőtt belevetnénk magunkat az éjszakába.

Ám a lakóparkok közelsége nem jelenti, hogy pusztán a környékbeliek törzshelyéről beszélünk: az üzletemberek és a multik dolgozói is értékelik a villámgyors felszolgálást. Itt ugyan business menüt nem találunk, ám az a la carte rendelések elkészülési ideje mindössze 15-20 perc, ami a legszigorúbb napirendbe is beilleszthető. A színvonal pedig gondoskodik róla, hogy egy ide szervezett meetingen bármikor jó benyomást gyakoroljunk a másik félre.Az étterem élen jár a céges találkozók és programok szervezésében, nagy nevek részére is gyakran szerveznek üzleti rendezvényeket.

A bisztrókonyha étlapja folyamatosan alakul, változik, de ami biztos: a vendégek körében különösen népszerű a kacsa, a vadas, ahogy a bélszín is, emellett minden nap elérhető az orosz séf, Vlad Riskov ajánlata. Az újranyitás után megérkezett a wokos vonal, így már az ázsiai konyha remekeit is kipróbálhatjuk. 

A desszertek közt szerepelnek olyan házias klasszikusok, mint a túrógombóc, de dönthetünk éppen a szuflé, vagy a philadelphia cheesecake mellett is. És mivel a Melba kifejezetten gyerekbarát, a legkisebbek kedvenceit is megtaláljuk, például a rántotthúst rizibizivel. A hely a válság idején is a megszokott minőségű alapanyagokkal dolgozott, és ahogy a kínálat egyre bővül, a jövőben további finomságokra is számíthatunk.

Melba étterem címe: 1138 Budapest, Meder u. 9.

fotók: Melba étterem

facebook: Melba Étterem