Post_img

Szabó Szebasztián győzött 50 méter pillangón

Legjobb magyarként Szabó Szebasztián megnyerte az 50 méteres pillangóúszást a Nemzetközi Úszóliga (ISL) tizedik összecsapásán, kedden.

 A magyar úszó 21.86 másodperccel csapott célba a Duna Arénában zajló rövidpályás viadalon, két tizedmásodpercet verve a második helyezettre. Csapata, az Aqua Centurions 255 ponttal így is csak a negyedik helyen zárt, a találkozót 558 ponttal a Cali Condors nyerte a 495 pontos LA Current előtt, harmadikként pedig a London Roar végzett 398 ponttal.
    A nők között Verrasztó Evelyn (ugyancsak Aqua Centurion) 200 méter pillangón 2:09.75-tel ötödik lett, míg 400 méter vegyesen 4:39.30 perccel hetedikként zárt.
    Ez volt az alapszakasz utolsó fordulója, a viadal szombaton az elődöntőkkel folytatódik.
    Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzdött egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12-12 férfi és női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kaptak a csapatok, így alakult ki a végső sorrend.
    Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően – ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől -, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig – amelyben 50 méteres számokat egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny – akár triplázni is lehet.
    A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével zajlik a Duna Arénában. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan “buborékban” kell élniük.

forrás:MTI.