Post_img

Egy fitness terem, ahol legyőzheted a kondifóbiád

Rengeteg helyen hirdetik, hogyan és miként érdemes áttérni az egészséges életmódra. Valaki csodaszereket ajánl, mások húsmentes étrendet, megint mások pedig a testmozgás fontosságát hangsúlyozzák. Nem akarjuk eldönteni, kinek van igaza, az viszont biztos, hogy nagyon sokan, akik fogyni vagy egész egyszerűen csak egészségesebben szeretnének élni, már a legelső lépésnél megtántorodnak, nevezetesen nem mernek lemenni az edzőterembe. Attól félnek, hogy goromba emberek közé kerülnek, ráadásul azt sem tudják majd, melyik gép mire való. Van azonban egy hely a fővárosban, ahol  a fentiek véletlenül sem történhetnek meg.  Ez a 13. kerületben található Struve Fitness, aminek tulajdonosaival, Struve Gáborral és Vági Zsolttal beszélgettünk. Mindkét edző már 10 éve a fitness iparágban tevékenykedik, számos teremben megfordultak, így tudják, mitől lehet egy terem igazán jó a vendégek számára.

Mitől különleges a Struve Fitness?

A Struve Fitness Magyarország első újgenerációs, privát, személyi edző fitnesz klubja. Bár külföldön már több ilyen hely létezik, idehaza úttörők vagyunk. A legtöbb privát edzőteremben csak személyi edzővel lehet erősíteni, nálunk azonban ez másképp van. Itt az a szabály, hogy hetente egyszer kell személyi edzővel együtt dolgoznod, azon felül annyiszor jössz hozzánk, ahányszor csak szeretnél. Ezáltal csapatunk minden klubtagunk fejlődését folyamatosan felügyeli és motiválja. Emellett fontos megemlíteni, hogy mi a termen kívül sem hagyjuk magukra vendégeinket, a Struve Fitnessnél egy közösséget építünk. A közösségi oldalainkon különböző postokkal, edukatív bejegyzésekkel, before-after változásokkal folyamatosan motiváljuk a követőinket, illetve sporttáborokat és közösségi csapatépítőket szervezünk évről évre. Mi egy nagy család vagyunk.

Hogyan lehet valaki klubtag?

A bérletet online lehet megvásárolni, a vendég által választott személyi edzővel, mindegyikükről van egy rövid ismertető a honlapunkon, telefonon tudsz időpontot egyeztetni. Az első alkalommal az edző odaadja neked a bérletet, a többi napon a mágneskártyáddal bármikor jöhetsz-mehetsz a nyitvatartási időben. A konditermekben általában van recepció nálunk azonban nincs, amennyire csak lehetett, mindent automatizáltunk, például az üdítőket is egy automatából tudod megvenni, így  sosem kell sorbanállni semmiért. 

Mi történik az első edzésen?

Állapotfelméréssel kezdünk: megmérjük a vendég magasságát, súlyát, a comb, csípő, derék (stb.) méretét, ugyanis a testsúlyméréssel nem mindig lehet megállapítani a fejlődést. Ezután az igényeit kiszolgáló, személyre szabott edzéstervet állítunk össze neki, valamint az esetleges intoleranciáit figyelembe vevő étrendet is. Az állapotfelmérést havonta megismételjük, hogy lássuk, mennyit fejlődött harminc nap alatt a vendégünk. Mivel a legtöbb ember ülőmunkát végez, egész nap a monitort nézi, hasonló panaszokkal érkeznek hozzánk, ezért gyakran preventív edzéseket állítunk össze, hiszen köztudott, az emberi szervezet nem arra lett kitalálva, hogy napi nyolc-tíz órát egyhelyben üljön. A gépek helyes használatát is megmutatjuk nekik, hogy egyedül is precízen tudják kivitelezni a gyakorlatokat, és véletlenül se sérüljenek meg. 

Ezenkívül mire számítson nálatok a vendég, ha egyedül veszi igénybe a termet?

Egy barátságos, befogadó közösség. Itt szinte mindenki ismer mindenkit, a mozgás, egészséges életmód a közös szenvedélyünk. Nálunk nem az a lényeg, hogy kinek mekkora a bicepsze, hanem az, hogy amennyit csak tudunk, megtegyünk az egészségünkért, és azért, hogy tíz vagy akár negyven év múlva is fittek legyünk. Ami a gépparkunkat illeti, teljesen új eszközeink vannak, Mátrix gépek találhatóak nálunk, melyeket biomechanikai szakértők úgy terveztek, hogy szem előtt tartották a felhasználói igényeket, a legmodernebb technológiákat és a letisztult designt. A termükben továbbá lehetőség van funkcionális és boxedzésekre valamint masszázsra is.

Struve Fitness címe: 1134 Budapest, Klapka utca 17.

Facebook: Struve Fitness

Web: Struve Fitness